Bölüm Hakkında

İstanbul Esenyurt Üniversitesi - Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Tanıtımı

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılında kurulan Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, geleceğin yaratıcı ve dinamik sektörlerinden birine yönelik nitelikli bir eğitim sunmaktadır. Bölümümüz, üretim ve deneyim odaklı, piyasa ihtiyaçlarına ve trendlerine uygun bir eğitim stratejisi benimseyerek öğrencilerini sektörde öne çıkmaya hazırlamaktadır.

Eğitim Programı ve Hedeflerimiz:

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, öğrencilere temel, kuramsal ve pratik bilgileri içeren kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Gelişmiş altyapısı ve deneyimli akademisyen kadrosu ile bölümümüz, öğrencilerin dijital oyun tasarımı süreçlerini anlamalarını ve uygulamalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Yaratıcılığı teşvik eden, teknik becerileri geliştiren ve sektöre yönlendiren ders içerikleriyle öğrencilerimiz, oyun dünyasının içindeki yerlerini sağlamlaştırmaktadır.

Mezuniyet Koşulları ve Kariyer Olanakları:

Öğrencilerimiz, mezun olabilmek için öğretim planında yer alan dersleri başarıyla tamamlamalarının yanı sıra staj ve projelerde aktif rol almalıdırlar. Mezunlarımız, oyun tasarımı, grafik tasarım, senaryo yazımı, animasyon gibi alanlarda uzmanlaşarak oyun stüdyolarında, yazılım şirketlerinde, reklam ajanslarında ve kendi girişimlerinde başarılı kariyerlere imza atma fırsatına sahip olacaklardır.

Üst Derece Programları ve Akademik Kariyer:

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü'nü başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, aynı bölümde yüksek lisans ve/veya doktora yapma imkânına sahiptirler. Ayrıca, ilgi duydukları farklı alanlarda lisansüstü programlara başvurabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar, sektördeki değişimlere ve yeniliklere adapte olmalarını sağlayacak nitelikte bir akademik kariyere yönelebilirler.

Bölümümüzü Keşfedin, Geleceğe Yaratıcı Bir Adım Atın!

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, öğrencilere sadece bir eğitim değil, aynı zamanda yaratıcılıklarını özgürce ifade edebilecekleri bir ortam sunmaktadır. Sektörde lider olacak mezunlarımızı yetiştirmek için donanımlı bir akademik kadro ve güncel içeriklere sahip eğitim programımızla, öğrencilerimizi beklediğimiz başarıya ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, geleceğin oyun tasarımcılarını şekillendiriyor!