Bölüm Hakkında

Esenyurt Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS) 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak faaliyete geçmiştir. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, medya, ajans ve sinema kapsamındaki sektörlerin değişik alanlarına yönelik olarak gerekli donanıma sahip uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümümüz, mezunlarımızın görsel iletişim alanında kuramsal bir yapıya sahip olmasına ve pratik/uygulama alanlarında yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirmesine yönelik olarak eğitim vermektedir. Bölümümüz kuramsal ve uygulamalı eğitimin yanı sıra iletişim alanının multidisipliner yapısını göz önünde bulundurarak, sosyal bilimlerin farklı disiplinlerindeki derslerden beslenerek mezunlarımızın mesleki ve kültürel altyapısını da planlayarak güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili
Mezunlarımız radyo, televizyon ve sinema sektörlerinde çalışma imkânı bulmaktadır. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerimiz, yeteneklerine göre, meslek hayatlarına yönetmen, senarist, yapımcı, kurgucu, programcı ve oyuncu olarak atılma olanağına sahiptir. Ayrıca, medyaya film, dizi, program, belgesel, klip vb. yapıtlar sunan yapım şirketlerinde de çalışabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş
Bu bölümünün lisans programını başarı ile tamamlayanlar aynı bölümde yüksek lisans ve/veya doktora yapabilecekleri gibi, bazı başka alanlarda da lisansüstü programlara başvurabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.