İnsanlar, çok eski zamanlardan beri kendi doğasından ve davranışlarından etkilenerek, bunların üzerine birçok felsefi tez türetmiştir. Motivasyon, bellek, öğrenme, algı, rüyalar, ruh hastalıkları gibi insan doğasına ait konulara dair sorgular insan zihninin ve toplumların evrimine bağlı olarak farklı açılar kazanmıştır. Uzun geçmişi ve kısa bir tarihi olan psikoloji, zaman içerisinde davranış ve zihinsel işleyişlerin bilimi olarak evrilmiş ve çağımızın gitgide karmaşıklaşan sorunlarının çözümünde bilim ve araştırma temelli katkılarıyla hak ettiği popülerlik ve saygınlığı kazanmıştır.

Psikoloji, davranışların genetik, biyolojik ve çevresel nedenlerini inceleyen bir bilim dalı olarak bir yandan, sağlıklı davranışın ne olduğu, nasıl geliştiği ve hangi ortamlarda ne şekilde ortaya çıktığı üzerinde dururken diğer yandan da sağlıksız davranışların nasıl değiştirileceğini veya düzeltileceğini ele alır.

2015 yılından beri eğitim veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi Psikoloji Bölümünde standartlara uygun olarak hazırlanmış müfredat programı ile psikolojinin Sosyal, Gelişim, Deneysel, Eğitim, Klinik, Spor, Endüstri ve Örgütsel Davranış, Adli Psikoloji gibi alt alanlarındaki ders çeşitliliği ile öğrencilerini psikolojinin iş yaşamına hazırlamakta ve öğrencilerin çeşitli uzmanlık dallarında yüksek lisans yapabilmelerini kolaylaştırmaktadır.

Evrensel değerlere ulaşmayı hedefleyen, özgür, aydın, rekabet gücü yüksek, tanınan, saygın bir bölüm olarak alanda yer edinme vizyonuna sahip olan Psikoloji bölümünün misyonu, öğrenci odaklı etkileşimsel öğrenme metotları, öğretim elemanlarının empatik tutum ve davranışları ile öğrencilere ihtiyaç duydukları kişisel gelişim ve öğrenme iklimini sunmak, üniversite eğitimi sürecinin pozitif bir deneyim olmasını sağlamak, iş yaşamına psikolojinin bilgi ve becerileriyle donatılmış insan kaynağı yetiştirmektir.

Eğer gelecekle ilgili kariyer hedefleriniz arasında psikoloji alanında bilim yapmak veya psikoterapist olmak varsa, tercihleriniz arasında İstanbul Esenyurt Üniversitesi Psikoloji Bölümünü düşünmenizi tavsiye ederiz…