Bölüm Hakkında

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, 2015-2016 akademik eğitim ve öğretim yılından bu yana başarılı bir şekilde eğitim vermektedir. Bölümümüz, Türkiye ve dünyada giderek gelişen medya ve pazarlama sektöründe önemli bir çalışma alanı olarak konumlanmaktadır. Dijital teknolojilerin ve yeni halkla ilişkiler pratiklerinin entegre edildiği programımız, öğrencilerimizi bu dinamik sektöre donanımlı bir şekilde hazırlamayı amaçlamaktadır.

Günümüzde büyük şirketleri rekabete sürükleyen tüketim yönelimleri, reklamcılık ve tanıtım faaliyetlerinin önemini artırmaktadır. Bu nedenle, reklamcılık ve halkla ilişkiler alanında uzmanlaşmış nitelikli profesyonellere olan gereksinim her geçen gün daha da artmaktadır. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü olarak, öğrencilerimizi bu dinamik sektörde başarılı kariyerlere yönlendirmek için özenle çalışıyoruz.

Mezuniyet Koşulları ve Fırsatlar

Öğrencilerimizden mezun olabilmek için öğretim planında yer alan tüm dersleri ve uygulamaları ağırlıklı genel not ortalamasının en az (2.00) olacak şekilde başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Mezunlarımız, işletmelerin pazarlama iletişimi ve tanıtım bölümlerinde, kurumsal iletişim departmanlarında, reklam ve halkla ilişkiler ajanslarında, medya planlama şirketlerinde halkla ilişkiler ve reklamcılık elamanı olarak çeşitli pozisyonlarda çalışma fırsatı elde edeceklerdir. Aynı zamanda, sosyal medya, reklam, halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanı olarak kendilerini bu alanda uzmanlaştırarak akademik kariyere yönelebilirler.

Üst Derece Programları ve Akademik Kariyer

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, aynı bölümde yüksek lisans ve/veya doktora yapma imkânı bulabilirler. Ayrıca, ilgi duydukları farklı alanlarda lisansüstü programlara başvurma şansına sahiptirler. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not alarak, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olarak ve bilim sınavını başararak lisansüstü programlarında eğitim alma şansına sahip olurlar.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü olarak, dijital teknolojiler ve yeni halkla ilişkiler pratiklerini eğitim programımıza entegre ederek öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz.