Radyo, TV ve Sinema bölümümüz, güncel ve ileri seviyede teorik ve metodolojik yaklaşımlarla hazırlanan dersler ve uygulamalı çalışmalarla öğrencilere yararlı olmayı amaçlamaktadır. Bu alana katkı sağlamayı bir hedef olarak belirleyen ve öğrencilerine bunu aşılayan sektörel anlamda deneyim sahibi öğretim elemanlarımızla yürüdüğümüz yolda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik ve iletişim becerileri yüksek mezunlar yetiştirmek bölüm olarak asli görevimizdir. Bölümümüz öğrencileri ilk iki yılda ağırlıklı olarak teorik dersler aldıktan sonra son iki yılda uygulamalı derslere devam ederler. Buradan mezun olan öğrencilerimiz ise başta radyo ve televizyon kanalları, sinema ve dizi setleri olmak üzere iletişimle ilgili her alanda senarist, yönetmen, kurgucu, kameraman, görüntü yönetmeni, program yapımcısı, editör…vb. görevlerle çalışmaya başlarlar. Bunların yanı sıra kendisine akademik bir hedef koymak isteyen öğrencilerimiz ise öğretim elemanları tarafından yönlendirilir.