Sevgili öğrenciler,

Sosyoloji bölümünün başlıca amacı, öğrencilerinin dünyayı ve toplumu en geniş anlamıyla kavrama imkanlarını arttırmaktır. Çünkü sosyoloji, toplumların kendi tarihi ve toplumları üzerine, dolayısıyla da dünyadaki olaylar üzerine bir bilinçlenmedir. Bölümümüz bu çerçevede, öğrencilerine, lisans eğitimleri süresince sosyoloji disiplininin temel kavramlarını, araçlarını, birikimini aktarmak ve bu sayede de toplumsal yaşamı anlama, açıklama ve çözümleme becerisini kazandırarak pek çok alanda çalışma imkânı sağlamayı hedeflemektedir.

Tarihsel ve güncel düzeyde toplumsal, ekonomik, siyasal, kültürel ve teknik gelişmeleri takip edip değerlendirebilen, toplumsal sorunlara ilişkin eleştirel, çok yönlü ve çözümleyici yaklaşım geliştirerek araştırma ve öneri sunma becerisi kazanmış, yaşam boyu öğrenme ilkesi gereğince, alanda ulusal ve uluslararası ölçekteki gelişmeleri yakından takip edebilen, bireysel ve kolektif araştırma yapabilme ve uygulayabilme becerisine sahip, interdisipliner çalışabilen, meslekî sorumluluk ve etik değerlere riayet eden sosyologlar yetiştirmek bölümümüzün genel amaçlarını oluşturmaktadır.

Bölümümüz bu anlayış doğrultusunda, toplumların tarihsel gerçeklerinden, dünyada ve toplumumuzda yaşanan güncel gelişmelere kadar toplumsal hayatın tarihsel ve güncel çeşitli boyutlarını inceleme konusu yapmaktadır. Sosyolog unvanı alan mezunlarımız da, elde ettikleri toplumsal alanı yorumlama becerisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerinden medyaya, siyasal araştırma kurumlarından reklamcılığa, sosyal hizmetlerden insan kaynaklarına ve halkla ilişkilere varıncaya kadar pek çok alanda meslekî kariyer yapabilmekte; özel ve kamu kuruluşlarında çalışma imkânına sahip olabilmektedirler.

Bu ortak hedeflerimizi gerçekleştirmek için çıktığımız yolda başarıya ulaşmak dileğiyle, bölüm olarak hepinize başarılı bir yıl diliyoruz.