Dijital sözcüğü birçok enformasyon bilimci tarafından devrim sözcüğü ile birlikte kullanılmaktadır. Nitekim dijital devrimin, endüstri devriminden ya da insanlık tarihindeki bütün zihniyet yapılarını değiştiren bir sıçrama olarak nitelenen Gutenberg devriminden sonraki en büyük devrim olduğu yönünde düşünceler önem kazanmıştır. Sayısal medyanın öncüleri bilgisayarı eski medyayı yeni biçimde temsil edecek bir iyileştirme makinesine dönüştürmekle kalmamış, dijital bilgisayarın sağladığı olanakları gözlemleyerek iletişim ve ifade amaçlı öğrenme ve üretme olanağı sağlayacak yeni medya biçimleri de yaratmıştır. Bugün gelinen noktada dijital iletişim teknolojileri yani bilgisayar, internet ve mobil teknolojileri üzerinden var olan yeni medya dünyası günümüz modern yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Yeni medya, geleneksel anlamda yapılan meslekleri dijital iletişim teknolojileri üzerinden dönüştürmekle kalmamış yeni iş modellerinin de yaşama geçmesine olanak sağlamıştır. Yeni Medya ve İletişim Bölümü olarak dijital dünyadaki iletişim sektörüne dünyadaki trendleri takip eden, yaratıcı fikirler geliştirebilen ve bunları yaşama geçirme yeteneğine sahip alanında uzman gençleri sektöre kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu anlamda iletişimin temel alt yapısını oluşturan teorik derslerimizin yanı sıra, e-ticaret, e-pazarlama, yeni medya gazeteciliği, haber yazma teknikleri, içerik üretimi, dijital yayıncılık, fotoğraf ve video çekim teknikleri, görüntü ve aydınlatma teknikleri, dijital kurgu, web tasarımı ve grafik tasarımı gibi teknik derslerimiz de sektörel deneyimi olan akademik kadromuz tarafından verilmektedir. Dört yıllık eğitim ve öğretim programı kapsamında öğrencilerimiz gazetecilik, reklamcılık, halkla ilişkiler ve yayıncılık faaliyetlerini dijital platformlar üzerinden uygulamayı öğrenirken, kariyer hedefleri doğrultusunda yeni medya gazetecileri, dijital yayıncılar, içerik üreticileri ve sosyal medya yöneticileri olarak sektörde çalışmaya hazırlanmaktadır.

Eğer gelecekle ilgili kariyer hedefleriniz arasında dijital dünyadaki iletişim sektöründe yer almak varsa, tercihleriniz arasında İstanbul Esenyurt Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümünü düşünmenizi tavsiye ederiz…